Therapeutencentrum De Sterrenberg

Christie Arends De Sterrenberg

Christie Arends

ACT Coach, mindfulnesstrainer, qigong & yoga docent.

Over Christie Arends

Leer anders omgaan met tegenslag en voel weer levenszin

Ervaar je tegenslag? Door verlies, chaos in je hoofd, angst, te veel stress of te weinig plezier? Of worstel je je door een burnout of de overgang? Ik help je om lichter en luchtiger in het leven te staan, op een manier waar je de rest van je leven wat aan hebt. Zo krijg je meer energie en kan je meer levenslust en rust ervaren. Soms heb je het nodig dat iemand even met je meeloopt en je laat ervaren hoe het leven er ook uit kan zien.

Ik ben Christie Arends, gediplomeerd ACT-coach, mindfulnesstrainer en qigong docent. Ik wil je graag de kracht laten ervaren van zelfkennis en van het in verbinding zijn met je lichaam. Tegenslag is onderdeel van het leven, je krijgt er vroeg of laat mee te maken, dus kan je maar beter leren hoe hiermee om te gaan. Op zo’n manier dat je in verbinding blijft met jezelf en je eigen plezier. Mijn aanpak is nuchter, humorvol, creatief en bewezen effectief.

Als je vastloopt in je leven gaat je lichaam ook vaak protesteren. Je zit letterlijk niet goed in je vel. Alleen maar praten is dan niet voldoende. Ik heb gemerkt dat een combinatie van ACT coaching en aandacht voor je lichaam het beste werkt. Daarom betrek ik het lichaam actief in mijn coaching door mindfulness en qigong oefeningen. Zo versterk je de verbinding met je lichaam en ga je meer voelen en beter de signalen van je lichaam herkennen.

Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsfilosofie die draait om de kunst van een lang leven in gezondheid. Het gaat over een gezonde balans tussen lichaam en geest en over vitaliteit en energie. Qigong bestaat uit een combinatie van (milde) bewegingen, meditatie en ademhalingstechnieken. Het maakt je lichaam en geest sterk, flexibel, kalm en tegelijkertijd vol van energie.

Mindfulness leert je met meer aandacht door het leven te gaan en te zien wat je werkelijk raakt en belangrijk voor je is. Door de kracht van de stilte van meditatie wordt de verbinding hart en hoofd sterker en helderder. Je leert ervaren wat je nodig hebt en wat niet.

Een coaching traject bij mij helpt je antwoorden te vinden op zingevingsvragen. Zo ontdek je wat voor jou echt waardevol en belangrijk is en raak je geïnspireerd en gemotiveerd om wat je leert in de praktijk van het dagelijks leven te brengen. Daar heb je de rest van je leven wat aan.

Na een studie kunstgeschiedenis en kunstacademie en een lange carrière in de kunst- en museumwereld als o.m. docent, tentoonstellingsmaker en directeur heb ik van mijn eigen zoektocht naar zingeving en balans mijn werk gemaakt. Ik volgde opleidingen en cursussen tot ACT coach (algemeen, gecompliceerde rouw en chronische (pijn)klachten) bij See True, Gijs Janssen en Russ Harris, qigong bij John Munro/Long White Cloud Qigong, ashtanga yoga bij AYA en mindfulness docent bij See True. Ik leer nog iedere dag van het leven, van anderen, uit boeken en van cursussen en workshops die ik volg.

Welke therapieën/diensten?

Voor welke klachten?

Werktijden

Meer informatie of een afspraak inplannen?

06 - 478 167 11