Therapeutencentrum De Sterrenberg

Therapeutencentrum De Sterrenberg

Coert van den Enk - Zensing

Holistische Massage therapie

Coert van den Enk is integraal holistisch massagetherapeut in therapeutencentrum De Sterrenberg.
Holistische massage is een massage vorm die voortkomt uit de holistische visie dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Je lichaam is dan ook als een spiegel van wie je bent, spiegelt, past zich  maar past zich en beweegt mee. Het draagt als het ware je levensverhaal in zich mee en drukt dat uit. Dit zie je bv. terug in je lichaamshouding, je manier van bewegen, het verloop van je ademhaling en de wijze van aanspannen in lastige situaties. Vind je het lastig om bv. je grenzen aan te geven, of je uit te spreken. Of is er een innerlijke drang om alles perfect te moeten doen, of maar klaar blijven staan voor anderen. Mogelijk voel je dit zelfs fysiek in bv. een steeds maar terugkerende pijn in bv. je nek, schouders en/of onderrug.

Maar welke boodschap wil je lichaam je nu eigenlijk vertellen en vooral ben jij bereidt ernaar te luisteren?

Hoe werkt holistisch massage

Je lichaam draagt als het ware al je herinneringen in zich mee. Wanneer je lichaam wordt aangeraakt, reageert het op basis van al die herinneringen. Elke reactie van je lichaam op aanraking is puur en geeft daarmee een handvat om op zoek te gaan naar de werkelijke betekenis van je vraagstuk. Door met jou als mens als geheel te werken kan heelwording en bewustwording tot stand komen en je diepste verlangen zichtbaar worden.

Voor wie is een Integraal Holistisch Massagetherapeut een aanrader

Een Holistische massage is geschikt voor diegene die zich open willen stellen voor zijn of haar innerlijk proces. Aanleiding hiervoor kunnen aanhoudende of steeds terugkerende fysieke klachten maar ook door de jaren heen opgebouwde mentale/emotionele spanningen zijn. Ook als je de behoefte voelt om meer inzicht te krijgen in het waarom van steeds weer terugkerende patronen en/of situaties in je leven. Dit is voor veel mensen lastig, zeker wanneer je al van alles hebt gedaan om de klacht aan te pakken of medisch hebt laten onderzoeken. In een veilige omgeving op basis van wederzijds vertrouwen onderzoeken we samen de weg naar een vergroot bewustzijn op wat zit aandient en welke patronen zich uit het verleden hebben gevormd.

Klachten

Bij spanningsklachten is de integrale holistische massage een geschikte vorm om mee te werken. De massage heeft een diepgaande werking in het lichaam en stimuleert bewustwording van onderliggende oorzaken.

Door met aandacht contact te maken met het lichaam word je uitgenodigd om te voelen wat er zich afspeelt. Op fysiek niveau, maar vaak ook mentaal, emotioneel of zelfs op zielsniveau. Deze elementen zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Is er één uit balans, dan werkt het door naar de andere niveaus. Andersom werkt het ook, herstel je de balans op één niveau dan zal dit ook een positief effect hebben op de andere.

Welke therapieën/diensten?

Voor welke klachten?

Werktijden

Meer informatie of plan direct een afspraak in via de website?

06 - 42705890