Therapeutencentrum De Sterrenberg

Melanie Hulsegge

Haptotherapeut

Over Melanie Hulsegge

Ben jij ook wel eens benieuwd wat je lichaam je te vertellen heeft ? Of zou je je lichaamssignalen beter willen voelen en verstaan dan is haptonomie echt wat voor jou.
Door haptotherapie kom je dichter bij jezelf. Haptotherapie gaat over leren luisteren naar je lichaam en daarmee je gevoel. We voelen de hele dag door alleen zijn we ons daar niet zo bewust van.

Haptotherapie is erop gericht hier weer meer zicht op te krijgen en je dichter bij jezelf te brengen. Door meer zicht te hebben op wat goed en niet goed voelt krijg je meer invloed op je eigen leven en de keuzes die je wilt maken.
Zo kan het zomaar gebeuren dat je al langer in een baan of relatie zit die eigenlijk niet goed voelt of dat je moeite hebt met het aangeven van je grenzen als mensen je wat vragen omdat je niet weet wat de grens is.

Alles wat je ervaart is ook letterlijk voelbaar ergens in je lijf. Maar wat voel je nou eigenlijk? Voel je warmte of kou, of een bepaalde spanning ergens in je lijf? Ben je bang, blij, boos of verdrietig? Het je meer bewust worden van wat je in je lijf voelt en het benoemen van lichamelijke spanningen of ontspanningen die verband houden met achterliggende gevoelens en emoties dat is waar haptotherapie zich op richt. In de sessies gaan we ontdekken wat jouw grondpatroon is. Hoe ga jij om met de invloed van je omgeving en hoe werkt dat bij jou intern. Om zo jouw eigen invloed te vergroten.

Haptotherapie is erop gericht je mogelijkheden te vergroten. Om je nieuwe ervaringen te laten opdoen, waardoor je weer verder kunt in je leven. Dat er weer ruimte komt om keuzes te maken in plaats van dat het je overkomt. Beter in contact bent met je gevoel. Verdriet kunt verwerken. Dat je in staat bent je te openen voor anderen. Lief kunt hebben, maar ook contacten kunt begrenzen waar ze voor jou niet meer fijn voelen. Dat je authentieker in het leven kunt staan. Als de mens die jij werkelijk bent en vanuit wat jij echt wilt…
Soms is het ook zo dat je zelf vind dat je nog meer moet doen of dat het nog beter moet terwijl je lichaam signalen geeft. Je denken is zo sterk dat dit gewoon overheerst en op den duur krijg je allerlei fysieke klachten zoals vermoeidheid of juist slapeloosheid, hoofdpijn en blessures. Herken je dit? Dan is het hoogste tijd om je lijf aan het woord te laten en te luisteren wat deze te vertellen heeft.

Wil je voelen en verstaan wat jouw lichaam je te vertellen “je lijf vertelt het “ neem dan contact op met me.

Welke therapieën/diensten?

Voor welke klachten?

Werktijden

Meer informatie of een afspraak inplannen?

06 - 46175274