Therapeutencentrum De Sterrenberg

Vrouw & Kind centrum Arnhem

Vrouw & Kind centrum Arnhem is een samenwerking tussen collega’s van Therapeutencentrum De Sterrenberg. Om samen goede alternatieve zorg te bieden aan Vrouw en Kind, waarbij ook vaders niet vergeten worden. Iedere therapeut biedt vanuit zijn of haar expertise een bijdrage aan een breed aanbod. We dagen onszelf uit en scholen regelmatig bij zodat we ons blijven ontwikkelen naar de nieuwste inzichten. We werken nauw samen met andere disciplines en vakgenoten met veel expertise rondom Vrouw & Kind thema’s.

Aangesloten therapeuten

Mira Warmerdam
Bij Mira Warmerdam, kun je terecht voor Thaise massage en Zwangerschapsmassage.

Met deze massages kun je herstellen van de zwangerschap en bevalling. Thaise Zwangerschapsmassage is een fijne, ontspannen methode om het lichaam soepel en ontspannen te houden, en om het te ondersteunen in de grote veranderingen die de zwangerschap met zich meebrengt.

Thaise massage geeft letterlijk meer ruimte in je lichaam, en stimuleert de doorbloeding en vochtcirculatie, wat verlichting kan geven aan zowel moeder als kind. 

Thaise Zwangerschaps-massage is erg effectief in het verhelpen van klachten die gerelateerd zijn aan de zwangerschap, zoals:

Lage rug- en bekkenpijn, slapeloosheid, ochtendmisselijkheid, vermoeidheid, benauwdheid,
brandend maagzuur, vocht vasthouden, duizeligheid, hoofdpijn en stramheid.
Daarnaast helpt het om hormonale klachten, zoals stemmingswisselingen en een postnatale
depressie, te verminderen.
Vanaf twee weken na de bevalling kan Thaise massage goed helpen om weer energie te krijgen en op krachten te komen. Je kindje mag mee als je dit fijn vindt.

Behandeling op maat bij de volgende klachten:
 – Postnatale depressie
– De melkproductie komt niet/ voldoende op gang.
– Constipatie, Buikpijn, Bekkenpijn
– Fysieke klachten als schouder of rugpijn door (het vele dragen van de baby aan een kant)

– Massage technieken aanleren bij  de partner van de zwangere om de bevalling en weeën minder pijnlijk te maken.

Mijn behandelingen worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Bel voor een afspraak 063 – 71 95 29 6
of mail naar: mira@handinhandbegeleiding.nl

Pepijn Zuurdeeg is acupuncturist in zijn praktijk Dynamic Balance.

Mijn naam is Pepijn Zuurdeeg. Vanuit de oosterse krijgskunst groeide mijn interesse in TCM, Traditional Chinese Medecin. Zo begon mijn passie voor acupunctuur en de wens om mensen te helpen hun fysieke en mentale welzijn te verbeteren. De focus in mijn praktijk is steeds meer op vrouwen gezondheid komen te liggen, misschien ook omdat zij meer interesse hebben in deze vorm van behandelen.

Als acupuncturist combineer ik eeuwenoude Oosterse geneeskunde met moderne inzichten. Mijn behandelingen richten zich op de kern van je probleem. Een hele effectieve manier van werken.
Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in het succesvol behandelen van een breed scala aan gezondheidsproblemen, zoals pijnklachten, stress, burn-out en emotionele klachten.

Tegenwoordig  behandel ik ook met succes gynaecologische klachten. Mijn expertise omvat onder andere de behandeling van cyclusregulatie, PCOS, endometriose, vaginale klachten, onvruchtbaarheid, zwangerschap, postpartum en menopauze klachten.

Met acupunctuur ondersteun ik de unieke behoeften en uitdagingen die vrouwen in verschillende levensfasen ervaren. Met veel plezier werk ik aan het bereiken van een optimale gezondheid van mijn cliënten.  Zij omschrijven mij als zorgvuldig, voorzichtig, betrouwbaar en een zo goed als pijnloze acupuncturist.

Bel voor een afspraak 06 427 876 78
of mail naar: info@dynamicbalanceacupunctuur.nl

www.dynamicbalanceacupunctuur.nl

Jeannette Sanders is TuiNa massage therapeut en Reiki practitioner.

Jeannette werkt voor vrouwen en kinderen. Massage therapie helpt bij uiteenlopende klachten op fysiek-, emotioneel en geestelijk gebied. Al jaren ben ik thuis in vrouwenklachten, van menstruatie- tot overgangsklachten en nu ook zwangerschapsgerelateerde klachten.

Zwangerschapsmassage om ontspannen en gezond tijdens je zwangerschap te blijven.

Inleiden of toch liever natuurlijk bevallen?
Overtijd en uitgerekend… Mocht de bevalling niet op tijd op gang komen (alleen bij een zwangerschap zonder complicaties) en is er sprake van inleiden in het ziekenhuis, neem dan contact op voor een afspraak. Veelal kun je met TuiNa therapeutische massage in combinatie met acupunctuur de bevalling als nog in gang zetten en kan je toch op een natuurlijke manier bevallen.

Vrouw & Kind centrum Arnhem

Inleiden heeft voor en nadelen zie de uitkomsten van het onderzoek van Bahareh Goodarzi van Amsterdam UMC en Academie Verloskunde Amsterdam Groningen.

Moxatherapie bij stuitligging
Je leert deze behandeling zorgvuldig bij jezelf toepassen bij mij in de praktijk. Partners van harte welkom!

Mijn behandelingen worden deels vergoed uit de aanvullende verzekering.

Bel voor een afspraak 06-516 277 90
of mail naar tuina@degroenekamer.info

www.degroenekamer.info

Nora Gerritsen Bloom psychologie
Nora Gerritsen is psychologe.

Bloom psychologie is gespecialiseerd in psychologische behandeling aan vrouwen. Sinds 2023 ben ik ook gespecialiseerd in perinataal trauma en verlies, waaronder alle verlieservaringen, psychische klachten en trauma rondom zwanger worden, zwangerschap, bevalling en de periode daarna. Mijn ervaring is dat veel van deze klachten onvoldoende besproken of onderkend worden. 

Daarnaast is moeder worden en zijn een belangrijke, maar ook complexe taak, waarbij de druk soms groot kan zijn om kinderen te bieden wat ze nodig hebben. En balans vinden en houden door goed voor jezelf te zorgen kan er makkelijk bij inschieten.

De behandeling bij Bloom Psychologie bestaat uit cognitieve gedragstherapie, ACT, schemagerichte interventies, EMDR, verwerkingsmethoden, lichaamsgerichte en relaxatietechnieken.

We benaderen de klachten holistisch waarbij we kijken naar de vrouw als geheel en hierbij aandacht hebben voor mind, body en soul. We werken geregeld in de behandeling samen met lichaamsgerichte therapeuten. 

De psychologische behandeling in de generalistische basis GGZ wordt (gedeeltelijk tot volledig) vergoed door verzekeraars, indien er sprake is van een vergoede diagnose. We bekijken dit samen in het intakegesprek. 

Bel voor een afspraak 06-38950273
of mail naar: nora@bloomarnhem.nl

www.bloompsychologie.nl

Tessa de Bos is Doula en geboortecoach 

Een bevalling is een van de meest bijzondere momenten in het leven van een vrouw. Het is een ervaring die je voor altijd zal bijblijven. Met de continue begeleiding van een doula tijdens je zwangerschap en bevalling vergroot je de kans op een positieve ervaring. Ik help je om het écht op je eigen manier te doen. Je angsten te ontdekken, te leren vertrouwen op jouw kracht. Zo is je bevalling straks een van de mooiste momenten in je leven.

Persoonlijke geboortecoach
Ik ben er om jou en je partner te ondersteunen tijdens deze mooie reis. Samen gaan we in gesprek en zullen we verschillende mogelijkheden en wensen bespreken om zo tot een concreet geboorteplan te komen. Ook deel ik kennis en leer je alles over het fysiologische proces van een bevalling en hoe je deze op een natuurlijke manier kunt ondersteunen om zo veelvoorkomende complicaties en interventies te voorkomen

Doula
Tijdens de bevalling ben ik het vaste vertrouwde gezicht in jullie geboorteteam. Ook als de verloskundige tussendoor even weg moet of als er een wissel van dienst is. Dit geeft rust en vertrouwen. Onderzoeken laten zien dat hiermee de kans op een positieve bevalervaring vergroot wordt.

Privé Zwangerschapscursus
Naast de doula begeleiding geeft ik ook privé zwangerschapscursussen aan huis.

Wil jij je -samen met je partner of alleen- zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling op een manier die bij je past en op een moment dat het jou uitkomt? Dat kan! Tijdens mijn privé zwangerschapscursus leer ik je alles wat je moet weten om vol vertrouwen jouw bevalling in te gaan.

Wil je meer weten of vrijblijvend kennis maken neem dan gerust contact met me op.

Bel voor een afspraak 06 24 719 475
of mail naar hallo@tessadebos.nl

www.tessadebos.nl

Werkgebied: 30 km rondom Arnhem